Sunday, August 31, 2008

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !

Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka


31 ogos datang lagi. dah 51 tahun 31 ogos menjadi satu tarikh yang begitu penting dalam kehidupan seluruh rakyat Malaysia. tetapi, adakah semua rakyat Malaysia hidup dalam erti kata Merdeka yang sebenarnya? Lu pikirla sendiri....... *wink*



by,

Aimi A.Z who wishes all the Malaysians Happy Merdeka Day...

Saturday, August 30, 2008

Za & Farewell Party

Bertemu dan berpisah
Adat manusia biasa
Hilang di mata tapi di hati tidak lupa
Berdoalah kita agar aman dan sentosa
Semoga dapat kita berjumpa di lain masa



Dulu2 maser kat sekolah if ader sape2 nak pindah sekolah mesti nyanyi lagu nih. actually cam ader version english tp cukupla nih kan. huhuhuhuhu. lagu nih ditujukan khas untuk za.



ape kes Za ngan farewell party?



ok.. camnih ceritenye. engineer kiter sorang tuh dapat keje ngan JKR. die posting kat terengganu. walaupon die org terengganu tapi die masih lom bersedia nak balik terengganu dan bekerja die sane tapi die terpaksa juga meninggalkan KL dan kawan2 nye ini.. huhuhuhuhu. so, kitorang g la lepak2 kali terakhir ngan Za sebelum Za meninggalkan KL tuk selama2nye. *tuh ayat Za, bukan ayat aku*


Venue lepak Delicious, Bangsar Village. Time lepas keje. Tetamu yang hadir: Warda, Farah, Noni, Fieza, Za, Aku, dan Arina & tunang. kawan2 lain balik ke kg halaman masing2.. lgpn, Za dapat tau kene posting pn petang jumaat, so pas keje dah nak berkumpul, so sape yang dekat2 je lah ader. act, kitorang ader nak wat plan ala-ala reunion 31 ogos bersempena dbot trun ke kl, tp kire semalam tuh dijadikan la reunion.


Keadaan menjadi sedikit beremosi apabila time nak mengucapkan selamat tinggal. terjadilah drama di mana banjir kilat berlaku dengan sekelip mata. walaupun tau zaman sekarang yang berteknologi tinggi boleh berhubungan setiap masa dan setiap detik, namun lumrah manusia camtuh la. kalau nak berpisah tuh mesti sedih. tambah2 lagik biler dah berkawan lebey dr 6 tahun cam kitorang. lagipn, lepas nih mesti keadaan dah jadi lain.. erm........


So, kepada Siti Zanariah Mohd Rasadi didoakan semuga anda menjadi Engineer yang berjaya & jangan la tinggalkan KL tuk selama2 nye. datangla melawat kitorang sekali skala. diharapkan juga semuge anda bertemu jodoh anda di sana.


kepada kawan2 yang lain, jgn la sedih sangat. setiap yang bertemu tuh pasti akan berpisah cume kiter je tatau biler. kiter doakan je semuge Za tak lupe kiter... :P kepada kawan2 yang banjir kilat tuh jgn riso, aku akan rahsiakan siape korang.. hahahahahahahahha



**gambar akan di upload setelah aku dapat gambar dr za or arina. so tunggu je...



by,
Aimi A.Z yang terpikir if die pegi maner2 nnt ader ke yang "banjir kilat" or sumenye buat bodo je... hahahahaha

Coming Up Next

  1. Farewell Party for Za
  2. Merdeka Day
  3. Fasting Month
  4. Aikido Demostration


tungguuuuuuuuuuuuu......................




by,

Aimi A.Z yang nak g demostration Aikido then baru update blog...

Wednesday, August 27, 2008

K.A.W.A.N

(A friend sent me this email.......)

Assalammulaikum..

Ku hasratkan ini wadah yang mencicipkan getaran rasa kesedihan.

Bayangkan...

Malam tadi kamu dan kawan baikmu bertengkar.

Kamu membuat keputusan tak mahu bercakap dgnnya keesokan harinya.
Dia senyum kepadamu.sebaliknya kamu mengetap gigimu kpdnya.

Dia menceritakan perkara yg baik tentang kamu kpd kwan2nya yg lain.
Kamu pula menyebarkan khabar angin mengenainya.

Dia cuba mendekatimu dan menegurmu.
Tapi kamu tolaknya ke tepi.

Baginya kamu seorg kawan yg terbaik.
Kamu pula rasa dia seorg kawan yg paling teruk pernah kamu jumpa.

Dia pun menulis nota kpdmu dan menceritakan semula kenangan manis yg pernah kamu dan dia kongsi bersama.
Kamu pula menulis semua saat buruk yg kamu ingat sepanjang bersamanya.

Jauh di sudut hatimu kamu mengasihaninya.
Tapi di hatimu sudah penuh dgn kebencian.

Keesokan harinya kamu jumpa satu nota drpdnya:


* * *

dear..........,

saya cuba memberitahu kamu semlm tapi kamu tak beri peluang utk saya bercakap. Saya cuba beritahu kamu berita gembira tapi kamu takut utk mendengarnya.saya cuba utk senyum kpdmu tapi kamu sambut senyuman saya dgn kebencian. Skrg ni keadaan saya sgt teruk dan makin teruk.

Saya minta maaf sbb hari ni saya tak dpt berjumpa dgn kamu. Saya tulis surat semasa saya di hospital.saya sudah kesuntukan masa. Saya minta maaf sbb terpaksa beritahu kamu skrg. Saya minta maaf atas pergaduhan kita,kamu mmg seorg kawan yg hebat. Saya janji saya akan sentiasa memerhatikan kamu.


Salam kasih sayang,

.....................................



* * *



kamu pun berlari ke hospital utk meminta maaf pdnya. Tapi hanya ibunya saje yg ada di situ. Ibunya menekap mukanya dgn kedua belah tgnnya. Dan dia pun menangis.dia melutut dan berdoa supaya tuhan kembalikan anaknya.

Kamu sudah terlambat.

Kamu berharap dpt beritahu kawanmu yg kamu minta maaf dan ucapkan selamat tinggal.


Semua kawan ada masa naik dan turun.dan kadangkala kamu perlu meminta maaf.jgn tunggu org lain melakukannya dulu.sbb kamu takkan tahu ape akan terjadi esok hari.



MORAL Kawan2ku, mintaklah maap drpadaku kerana kiter tatau ape yang akan jd di masa hadapan. (hahahahaha, bukan aku yang nak mintak maap kan? :P)



Peringatan: Tiada kaitan dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia. just sekadar pengajaran untuk dikongsi bersama kawan2....




by,

Aimi A.Z yang ponteng kelas tuh yang rajin mengcopy paste tuh...

Monday, August 25, 2008

Experiment

Tajuk Eksperimen
Psikologi

Tujuan eksperimen
Untuk melihat fungsi Huruf/Abjad dalam Mempengaruhi Kehidupan Seharian Seseorang

Procedure
Eksperimen nih mengambil maser beberape minggu. Minggu pertama, sent SMS untuk mengatakan bahawa "hari ini kelas cancel."
Keputusan: No reaction.

Minggu kedua, sent SMS lagi kat dia bagitau "minggu depan kelas pospone."
Keputusan: No reply.

Minggu ketiga, sent SMS bitau plak "Test akan diadakan pd sekian, sekian hb... "
Keputusan: Senyap sunyi cam batu. ish, semorang nih dah tau ke?

Ptg tadi, malas dah nak sent SMS cakap "kelas cancel."
Keputusan: dapat call berbunyi --->

Dia: Eh, ko kat ner.

Aku: Kat office ler.

Dia: o, ko dah tau takde kelas ko tak bitau aku pn.

Aku: Oh, ingat ko dah tau.

Dia: Ler, ok la. Penat je datang. *Klik*

Kesimpulan
Kalau minggu pertama, kedua dan ketiga tuh reply just to say one word which is K or two words which is TQ or OK, mungkin ari nih korang dah dapat message cakap kelas cancel and dah bersuke rie takyah menempuh jam and bayar tol and membazirkan minyak yang mahal tuh.

Discussion
Aku bukanlah nak balas dendam, aku just malas bitau sebab ingatkan selama nih diorang tak balas SMS sebab diorang ader sumber lain untuk bagitau diorang, rupenye takde pn. Mmg diorang taknak balas SMS aku. So, itulah eksperimen yang berjaya. TAHNIAH! So, ingatlah kawan2, even a small letter gives a very significant impact to ur daily life. Appreciate lah kawan2 anda selagi anda ada kawan. Ahakz!

by,

Aimi A.Z yang sangat poyo sekarang nih...


Saturday, August 23, 2008

3 Dara Pingitan

Dara Pingitan tuh camner aku pn tatau. aku main belasah je. haha. Nih la kengkawan zaman muda2 dulu. 3 org je pompuan kat dalam kelas. nak pegi memaner pn bertiga. hahaha.. gambo nih di ambik lepas kenduri Ana Nazihah. tapi tgh tggu gambar yang diambil dengan pengantin. skarang nih korang terpakse berpuas hati ngan gamba nih je... :P Have fun!


by,

Aimi A.Z yang nak g semayang maghrib...

Thursday, August 21, 2008

Why choose Nasi Lemak over Roti?

Kenapa rakyat Malaysia memilih Nasi Lemak untuk breakfast sedangkan Nasi Lemak menggemukkan walhal roti pn mempunyai khasiat yang secukupnye tetapi tidak menggemukan seperti Nasi Lemak?



vs


Sebabnye, sepinggan Nasi Lemak (biase yang lengkap dengan timun, sambal, ikan bilis and telur) baru x sampai RM2 tapi sebiji roti dr Baker's Cottage dah RM2.10. (baru sebiji, tapi comfirm kene makan lebih dr sebiji) Huhu..... Sekarang korang dah tau kan apsal aku jadi macam ni...? hahahahha...


by,
Aimi A.Z yang sentiaser 'sihat'....

Monday, August 18, 2008

Extra Incomes, Anyone?

(plagiarize from LittleRoses.Blogspot)

Extra incomes for hari raya or Ramadhan?

Well, we at LittleRoses are looking for interested dealers around KL, Putrajaya, Bangi, Kajang (and surrounding areas) to promote and sell our cute Little Roses specially for Hari Raya. Now you can enjoy your kuih raya plus chocolate raya. Greatttt, isn't??

Interested dealers, can leave your comments or drop us an emel at littleroses.choc@gmail.com or sms/call us at 0166199376.

Hope to hear from y'all soon.

Oh, btw last raya, we managed to sell hundreds boxes of LittleRoses Chocs :)


**kepada kawan2 yang nak berurusan terus ngan aku pn leh.. just give me a call.. :P


by,
Aimi A.Z yang tengah cari dealer untuk Little Roses Chocs...

Saturday, August 16, 2008

Sukan & Aimi A.Z

So, seperti yang dijanjikan, sempena Sukan Olimpik yang sedang berlangsung, aku pn nak menyebuk menyenaraikan sukan2 yang pernah aku involve. xsemestinye aku tere tapi yang pernah main la.. so, ini 5 sukan je yang aku ader gambar untuk buktikan. sebanarnye banyak lagi yang aku main, tapi xde gambar... so, 5 pn kire oklah kan... tapi kan, sukan2 nih tak masuk olympic pn... tapi, sj je mengaitkan dengan olimpik.



#1 Orienteering
ok. being 1st on the list sebab i'm sure tak ramai yang pernah dgr ttg sukan nih. aku pn maser masuk sukan nih pn tak pernah dengar gak pasal sukan nih tapi belasah je la. main sukan nih time SAF (Sukan Antara Fakulti) kat UiTM. bukan sebab tere kitorang mewakili fakulti tapi sebab takde org lain yang nak masuk.. ahakz! result: no. 7 out of bape belas tah. tak ingat. tapi, quite fun gak la sebab if salah strategi n salah tafsir peta kite akan kalah.... :P


#2 Pool
no reason of being 2nd on the list. tgk mulut aku tuh menunjukkan betape bersungguh2nye aku mengattact bola tuh.. hahahha. maser nih kat awana kijal, terengganu. one of the facilities there and kitorang pn tak melepaskan peluang yang ader untuk bermain secare percume! eh, ke possing je? hahahahahaha.....


#3 Swimming
ok. sekarang nih memang sukan yang aku amalkan. swim tuh bagus untuk kesihatan... hahahahaha.... maser nih gambar ngan noni kat UM. Ladies Night die ari selasa and jumaat pukul 7.00 - 9.00 malam. swimming pool olimpik size tapi kedalaman die tak ikut olimpik size. dalam die takla dalam sangan just 1.2m -1.6m je.. then, kalo weekend tuh aku swim kat Kompleks Kejiranan Putrajaya je. takla olimpik siz tapi boleh la dr takde.. :P

#4 Futsal
dah lamer giler tak main futsal. bukannye tanak main tapi dah tak cukup org nak main. kalo tak cukup team, camner naik main. betul tak. so, sape yang nak cr org main futsal leh la ajak aku.... tapi aku x tere pn... badan pn berat. tapi, nak main gak.. hehehe


#5 Golf

last but not least in the list, is Golf. seperti yang anda lihat, saya hanya berada di driving range sahaje. bolehla nak practise pukul bola.. nak tau ape bestnye Golf nih yang org suke sangat. maner tau nnt aku wat bisnes ke, aku kene la tau main golf sebab nak wat bisnes deal.. hahahahahaha.....but, nih pn a very long ago.....



actually banyak lagik game yang aku main such as badminton, squash, kayak, Frisbee, netball and even Daytona.. hahahaha... tuh pn game gak ape.... hehehe... tapi nih je gambar yang ader so, aku letak nih je dalam list.. n ader gak games yang aku nak main tapi tak dapat2 main lagi such as paint ball. pastuh paling teringin aku nak try sky diving tapi tuh pn bukan sukan kot.. hehehehe... so, that's it! Sukan & Aimi A.Z...



**Congrats to Lee Chong Wei.. Malaysia Buleh!



by,
Aimi A.Z yang mengharapkan Malaysia dapat emas untuk Olimpik 2008 nih....

Tuesday, August 12, 2008

Memories @ UiTM

Saje je tgh nak mengosongkan hard disk laptop nih, tapi terbantut plak sebab tgk gambar2 ngan kawan2 maser kat UiTM dlu (walaupn sekarang pn aku masih kat UiTM..hehe) erm, teringat plak kawan2 sume... huhuhuhu.......... apelah korang tgh wat sekarang nih... hahahaha... padahal baru je jumpe maser konvo ari tuh... patutlah org slalu cakap "zaman blajar best..biler dah keje dah tak best dah..." dulu kalo org cakap camtuh mesti aku tak caye, sebab aku raser tak best je blajar.. sebab aku nih kan student yang pemalas nak blajar.. hihi.. tapi rupe2nye betul gak la org cakap tuh.. tp, aku taklah cakap keje tak best, sebab aku suke je keje cumenye cam biler time blajar nye tuh berpoya2 nye lebey.... pastuh ramai kawan.... tuh yang best nye.... cam keje nih time pn restricted nak berpoya2 then kawan2 pn jauh n kawan2 pn ader komitment lain... so, tuh la raser cam tak best sangat... tp, takpelah.... that's life rite?! setiap yang bertemu pasti akan berpisah.. aiceh! pandai gak aku nih kan? hehe.. xpe, ader rezeki kite akan berjumpe lagi wahai kawan2ku..... :P

site visit @ Sg. Langat Embankment Dam


pose sementara tggu lecturer


beramai2 menyiapkan hydrology



Civilian Day Out @ KLCC


Bridge Competition @ UTM


**Nnt aku upload gambar lain nih. maybe upload gambar aku & sukan2 yang pernah aku main (sempena Olympic nih... ) hehehehe.... Majulah Sukan untuk Negara...!!


by,
Aimi A.Z yang tgh teringat zaman muda2 dlu... :P

Sunday, August 10, 2008

Quotes


by,
Aimi A.Z yang dah tatau nak tulis ape...

Wednesday, August 06, 2008

Happy Birthday!



Today is the day when my little brother (who is absolutely not so "little" anymore) turns 20. What?! U only 20 ke Ihsan? I thought U already 25. hahahahaha... so, Happy Birthday! Like Kak Lala said, we always LOVE U no matter what U do. (erm, is that so?!) haha...


okay2.. since today is ur birthday and u keep asking for ur present (which I wanna give but due to current global economic which not so good I have to pospone to buy U a gift but then I have this alternative) which is....................


U must be familiar with this contest as U're a Nuffnager urself, rite? So, after thinking for quite some time for a perfect gift 4 u, I come out with this idea. I wanna gives u.......................


XDA Atom Exec


Pergh! Baik giler kakak kasik adiknye phones yang lagik canggih dr kakaknye punye..


The reason why XDA Atom Exec as ur 20th birthday present?!

1. To replace ur Nokia 3310. I feel sad everytime I looked at ur 3310. Not because its an old phones model (which not so many people use nowadays) but because it really doesn't suits u. Ur "bodyguard" body really needs phones like XDA Atom Exec. Barulah macho!

2. To ensure that ur phones is free from ur fingerprints as the XDA Atom Exec case is dark grey with a matt finish that doesn't show up fingerprints. (it's not ur fault ur hand is "wet")

3. To let u have an organize life as the XDA Atom Exec have a Windows Mobile device to assist with your "busy" schedule. (which means u will never forget ur homework and ur class schedule)

4. and of course to give u a gift that will help u to remember ur lovely sister for the rest of ur life. (because gives u such an expensive gift on ur 20th birthday!)


but...............................


jangan gumbira sangat kerana.......................XDA Atom Exec nih hanya akan menjadi milik anda wahai Ihsan sekiranya kakak mu ini memenangi Nuffnang Gift Idea Contest ini. Kalau xmenang, u can keep on dreaming.. hehehehehe......



by,
Aimi A.Z yang tgh gelak jahat... *ngehngeh*

Monday, August 04, 2008

It was a busy week!

Well, it was a busy week yet another busy week awaits me. Yeah! rite. apelah bz sangat Cik Aimi nih. Busy body adelah. haha. actually, takla busy sangat tapi cam xde maser nak memblog memandangkan banyak mende lain yang lebey menarik dr memblog. contoh mende yang menarik tuh seperti wat assignment, kemas rumah, basuh kereta. hahahaha.. tu pn kalo korang percaya la. aku sendiri pn x caye.. hahahhahahha... anyway, life goes on as usual. nothing much to share. just being an ordinary and bored Aimi A.Z who loves her own life whether its bored or great. But, the most important thing is........................ its already midnight n i'm gonna be Sleeping Ugly.. hahahhahahahha.. nite!


by,
Aimi A.Z who promise that she will update her blog very soon....
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin