Thursday, October 30, 2008

Shh... I have a secret!

Saya ader satu rahsia!


Tapi... rahsia maner leh bitau org kan?


Tapi... saye xleh simpan rahsia!


Tapi... kalau saya bitau rahsia saye, saye dah xde rahsia dah...


Macammaner nih?!


Waa...... tolongla saye.........



by,
Aimi A.Z yang ader baaaanyak bunge dalam hati sekarang nih...... :P

Tuesday, October 28, 2008

Kenduri Kendara! (Pt 2)


Seperti yang dijanjikan, nih gambar untuk Kenduri sebelah malamnye bertempat di tempat yg sama iaitu di depan rumah kitorang @ Putrajaya. Main menu ialah Sate n yang lelain makanan yg jiran2 bawah sebab majlis berkonsepkan Potluck. So, punye lah banyak makanan n memandangkan kitorang bukan Tuan Rumah maka kitorang leh makan dengan sepuas2nye sebab takyah layan tetamu. That's why malam tuh aku tdo dengan kepenatan n kekenyangan. hahahahha.....

So, aktiviti yg paling menarik ialah bergambar... bergambar... & bergambar... Syiok weh... Syiok sendiri.. hahahaha....Tu je kot nak share. kan aku dah cakapp, buhsan je.. hehe..... eh jap. Seperti biaser, incident yang berlaku. ha, nih bukanlah incident ape, ini just aku nak share Dialog Jiran2 Alaf Millenium. Enjoy...

"Apa Khabar, lamer tak jumpe"


"Tulah. Duduk sebelah rumah tapi x jumpe"



Hahahahahha.. nampak sangat hidup berjiran di Putrajaya; walaupon dok sebelah rumah namun tak tengok pn jiran sebelah. Sib baik gak ader Majlis cam nih kalo x memang tak jumpe2 la jiran korang. :P So, kesimpulannye tegur menegur la jiran anda jangan sampai dah tukar jiran baru pn xtatu gak sape jiran anda... :P



P/S: Final Part bakal menyusul. Cume tunggu gambar dr Mr. Tigerkun...




by,
Aimi A.Z yang sebenanrnye kene wat assignment...

Monday, October 27, 2008

Kenduri Kendara! (Pt 1)

Semalam, ader 2 event berlangsung di hadapan Rumahku di Putrajaya. Event pertama, Majlis bacaan Yasin & Tahlil sempena Umi ngan Abah g Haji. Event yang kedua Majlis Rumah Terbuka Jalan rumah aku nih. So, untuk entry nih aku citer the 1st event n event yang kedua in the other post. Happy reading! :P

Aturcara majlis dimulakan pada pukul 11 pagi n bacaan doa selamat start dalam pukul 11.30. Menu makanan ialah Nasi berlauk (yang dimasak oleh org Kantin sekolah abah), Kuih Mueh (yang bermacam2 jenis dan dibuat oleh bermacam2 org seperti Auntie Chom n jiran ibu), & Spaghetti (yang dimasak oleh aku). ha, tak lupe gak Rendang Dinding yang Umi masak. Tapi Spaghetti ngan rendang dinding tuh dikeluarkan lambat sket so cam org2 yang awal tak sempat nak meraser... :P Tetamunye semestinye Family & Friends. To those yang datang memeriahkan Majlis diucapkan berbanyak2 Terima Kasih n yang tak dapat datang tuh, xpe... nnt datang aku g haji plak.. (tah biler la tuh).. hahahahahahaha.....

Overall, majlis berlangsung dengan agak gilang gemilang nye tapi teraser kecik nye rumah biler cam penuh sangat rumah ngan tetamu. hahaha.... xpe, nnt aku suruh abah pindah umah besar sket. :p ha, aku sangat bz sampai x sempat nak menangkap gambar, tapi jgn risau, nnt biler Mr. Photographer @ Mr. Tigerkun dah mengupload gambar kat blog die or kat Facebook, akan ku cilok gambarnye itu dan akan ku publish di sini.. so, tungguuu......................... in a meanwhile, nih ader sekeping gambar bersama kawan2 yang sempat diambil ngan camera aku. tuh pn sebab aku dah tak berape nak bz. n nih je pn kawan2 UiTM yang datang. ader CT dr JPM pn dtg. Thanks guys! Really appreciate it. Sape tah tanye aku "Kawan2 ko sape yg dtg Aimi". jawapan aku "takde pn, korang je la. aku raser aku dah sikit kawan la sekarang. ramai org tanak kawan ngan aku. sib baik korang nak kawan ngan aku lagii" hahahahahahaah.... betul kot kan?


Ha, ader satu incident yg berlaku. ader sorang makcik nih. muke cam familiar. tp, aku assumed die nih one of my neighbour la. so, aku wat bodo je la. then, maser die basuh tgn n kebetulan aku ader kat dapur, die pn tegur aku, die ckp "cam kenal je" aku pn jawablah "memanglah kenal". sebab mati2 aku igt die jiran aku. then die cakap "penah praktikal kat perbadanan putrajaya kan?" o, ooooooooo.........salah org la plak. sib baik aku tak cakap yg die tuh jiran aku.. huhuhuhuhu... baru aku tringat yg tuh salah seorang org perbadanan ptrajaya maser aku praktikal. hahahaha, padanlah cam kenal. so, pengajarannye di sini, selagi anda tak betul2 sure yg anda kenal die kat ne, toksahlah cakap pape. nnt salah kang malu. sib baik aku x malu sangat tp cumenye die kate aku sombong sebab tak tego die awal2.. hahhahahhaa....

So, tuhlah cerita Kenduri Kendara aku. Sila baca sambungan di Part 2 plak walaupon tak best. hahahaha... Chioww!


by,
Aimi A.Z yang pengsan sebab keletihan dan kekenyangan semalam...

Sunday, October 26, 2008

Ter"Persona"

Terpersona kami melihat kilauan kereta barunya.
Terpersona kami melihat keretanya adalah kereta Pesona.
Terpersona kami menaiki kereta Persona yang belum dicabut plastiknya.
Terpersona kami kerana pemiliknya adalah Dbot.



Yup, Dbot owns a Persona now. So, kepada kawan2 yang lain jangan jeles sebab kitorang dah tangkp gambar ngan kete Dbot. Jangan jeles sebab kitorang dah naik kete Dbot. And jangan jeles gak sebab Wardah org pertama yang tekan hon kereta Dbot (haha! Ade ke yang nak jeles?)

Anyway, otw back dr rumah kak Aiza, kitorang (Noni, Aku, Fieza, & Wardah) wat keje spy. Kitorang tau Dbot nak amik kete ari nih tapi biaser lah Dbot, maner nak bitau die amik kete pe. So, kitorang nekad g tgk ngan mata kepala sendiri Dbot amik kete pe. N hasilnye kitorang tau gak.... hahahhahahaha... jangan marah ye Bot, sape suruh nak rahsia sangat.

So, Dbot dah ader Pesona. lepas nih kiter naik Viva plak...... :P


P/S: Title tuh Wardah's idea. thanks to her!


by,
Aimi A.Z yang dah sangat ngantuk tapi sangat excited nak update blog...

She's married!


Erm, jgn kata korang tak caya Kak Aiza nih dah kawin, die sindrik pn x caye. hahahahaha.... die asyik tinggal suami die jalan kat belakang je sebab dah lupe die dah kawen. hahahaha... itulah kak aiza.... so, 26.10.2008 tarikh keramat kak aiza selamat bernikah ngan suaminye. (name ape tah aku dah lupe padahal die ader bitau td) hahahaha... tapi yang pastinye suami nye pn budak Civil UiTM. Actually, Kak Aiza dah lamer dah dirisik, Tahun 2004 lagik, n selepas 4 tahun baru bernikah nye. anyway, congrats...... :P kepada sesape yang kecewa tak dijemput tuh, jgn sedih2... nnt Bulan 12 nnt die wat majlis betul2 ajak ramai2.. nih cam majlis doa selamat nikah je Kak Aiza cakap... hahahhahaha........

Ha, alang2 aku dah citer pasal Kak Aiza nih meh aku melanjutkan kisahnye. die nih tak wat majlis besar2an sebabnye adik die masuk hospital akibat accident. yang ngerinye tuh, kaki adik die terputus. seriusly.... TERPUTUS dua. Nauzubillah.......... n then sekarang nih dalam proses nak membaik pulih kaki yang dah disambung tuh la. so, kene la dok hospital sampai agak2 kaki tuh dah OK. erm, accident tuh adik Kak Aiza naik moto then cane tah terjatuh pastuh lori datang gilis kaki n then terputus. ngeri sungguh.. huhuhu... semuge kiter semue dijauhkan dr mende2 camtuh....

Ape2 pn kak Aiza dah selamat benikah dan terus meninggalkan Solo Club. Korang biler lagi? hahahaha...


by,
Aimi A.Z yang pun tatau biler die akan meninggalkan SOLO Club...

It's Splash Out Time!


Akhirnye, setelah pending selame seminggu entry bertajuk It's Splash Out Time! muncul juga. hahahaha... saya tersangatlah busy sehinggakan tidak dapat menceritakan tentang apa yang terjadi di dalam hidup saya nih. hahahaha.... So, nih gambar maser Family Day Abah kat Desa Waterpark. dah lame giler tak g Desa Waterpark. Last sekali pegi pn maser Family Day abah gak and entry fees maser tuh just RM10 for adult. kali nih pegi dah about RM30 for adult. giler ar.... mainannye tak tambah pn. dr dulu sampai sekarang tetap same. hahahahhaha.......

So, maser family day ari tuh ader satu incident yang terjadi. di mana semasa aku ngan Wawa naik Super Tube (gelongsor air yang menggunakan pelampung), kitorang leh lak terbalik kat dalam gelongsor nye. sepatutnye kene menggelongsor gune pelampung tapi kitorang terbalik.. bayangkan! Muke Wawa tersagat la sket kat dalam tuh n aku plak disebabkan berat n tak dapat turun dengan sendirinya, maka aku ditolak oleh pelampung org2 yang turun kat belakang aku. huhuhu.... worst thing plak biler kaki aku time tuh plak la nak cramp, so tak dapat nak selamatkan diri sendiri mahupon org lain. tapi mujurlah xder mende yang jadi, tapi cam takut gak... huhuhuhuhu.... serik tanak naik dah! (tapi naik gak.. hahahaha)

So, itulah hari2 kami bergumbira di Desa Waterpark. Sekian.


by,
Aimi A.Z yang ader banyak citer lagik yang nak diceritakan...

Saturday, October 18, 2008

Sate Kajang

saje je buhsan2 g edit gambar. sebenarnye br balik dr family day kat Desa Waterpark but then camera tah maner tah. so, edit la gambar yang sebelum2 nih. Nih gambar maser g makan Sate Kajang di maner lagik kalo bukan di Kajang. Tak puas hati sangat dengan hasil 'edit'an gambar, tapi bulehlah kan. hahahaha. wait for my next entry "It's Splash Out Time". Till then, tara...



by,

Aimi A.Z yang sepatutnye belajar untuk final exam isnin nih tapi g edit gambar plak. Aparaa...

Friday, October 17, 2008

T.A.G?

Ari tuh +ahlinujum+ men'tag' aku n I promised not to let her down. so, ari nih aku menunaikan janji2 manis aku tuh. hahahahaha.....

7 facts about myself
1. I'm Aimi A.Z (proud to be!)
2. I'm a Structural Design Engineer (Kerjaya yang diidamkan sejak dulu kala)
3. I'm trying to loose some weight (coz my mom wants to give me RM1000 if I loose weight, tapi cam takleh je. huhu)
4. I'm not so friendly type for those yg tak kenal, but am overfriendly to those yang terlebey kenal
5. People says that I'm very stubborn (but I don't think so..)
6. I love C.O.L.O.U.R.S
7. I'm addicted to Prison Break (yang best nye Michael Scofield tuh pn Structure Engineer)


7 things that scare me in the world
1. lipas
2. kematian yg mengerikan
3. end up lonely
4. semakin gemuk dan gemuk dan gemuk
5. sakit (sebab tak suke makan ubat)
6. tgk cite Hantu
7. musuh dalam selimut


7 current favourite songs
1. Lagu Kita~Aizat
2. Lucky~Jason Mraz & Colby Calay
3. Shannon Shah~bila engkau jauh
4. Cinta antara Kita~Duta ft. Baizura Kahar
5. Jatuh Cinta Lagi~Matta
6. Jangan Bilang Tidak~Raffi Ahmad & Ayushitta
7. Ayat-Ayat Cinta~Rossa

**hmm, cam pelik je lagu2 aku nih. this is so not me!


7 words I mostly said
1. bengong!
2. tu lahh pasal.......
3. eh, ye ke? (sambil garu2 kepala yang tak gatal)
4. tah!
5. nak resignnnnnnnn..... (sebab tensen keje banyak.. haha)
6. weh, ko tau tak..... (dengan gaya mengumpat)
7. rahsia!!!


7 Valuable things to me
1. LIFE
2. Education
3. Technology
4, Money (Of course!)
5. Time
6. Awareness
7. Love (tanpa Cinta Hidup tak bermakna.. hahahaha...)


7 First time in my life
1. layan Tag~today
2. kene saman~semalam
3. overnite @ KL (Merdeka day)~2003 (if not mistaken!)
4. dapat Award~2005 (Anugerah Cemerlang Matematik)
5. duduk rumah sewa~2006
6. have a crush~1996 (as long as I can remember)
7. don't know what else to write~NOW!! (haha...selalu je sebenarnye!)


7 “Lucky” Peeps That Need to Waste Their Time Doing This
1. Nonie
2. IhsanOiPrebetOi
3. LaLa
4. KT (since ko yang kasik kat aku then aku kasik ko imuniti, haha)
5. FaiZuLazhar
6. Fawghah (tapi aku xde la link ko. asal ko tukar link??)
7. Azham Kassim


So, tuh je untuk kali nih.Penat gak nak menjawab tag nih. ingat sonang aje. hahaha...Chiow..



by,
Aimi A.Z yang dah ngantuk giler...

Saturday, October 11, 2008

Jom Edit Gambar


Tetibe plak tgh2 malam nih raser nak update gambar. So, nilah hasilnye. Actually, nih aku try software baru yg Kak Lala recommend. Photoscape. A bit different with Photoshop tapi lagik senang dr Photoshop. kirenye kalo xreti langsung gune pn sekejap je dah pandai lah. Kalo cam Photoshop tuh memang la lagik banyk mende yang leh wat, tp nih pn not bad gak.... So, cubelah... :P

So, untuk gambar nih Filter>Antique Photo#6. tuh tuk dapatkan effect yang buruk2 cam gambar lame tuh. then aku gune Frame>Tape 4 untuk kasik nampak cam pelekat tuh. Diserikan plak ngan Round Frame Line and Pencil's Object and last but not least the We're Daddy's Girls Text.

Tara........................ dah siap!

Sonang je wa tak tipu.... :P

by,

Aimi A.Z yang sanggup korbankan masa tido sebab nak edit gambar. hahahaha.....


Tuesday, October 07, 2008

Dunia Baru The Movie




hari tuh maser citer nih kuar wayang aku tak sempat nak g tgk. so, biler die tayangkan ari nih sempena hari raya kat TV3, aku teramatlah excitednye nak tengok. tapi malangnye.............. sungguh tak berbau... cet!

TAK BEST LANGSUNG!

serius... aku cakap camnih bukan sebab aku anti dengan cerite dunia baru, malahan aku minat giler citer dunia baru the Series. tapi, yang movie nih memang sangat bodoh sampai aku tgk separuh je aku raser aku dah memperbodohkan diri sendiri. Mintak maaplah sangat2 kepada org2 yang bersusah payah menyiapkan cerita nih, tapi nih la komen aku sejujur hati sebagai peminat cerita Dunia Baru. So, diharapkan mereka2 yang berkenaan membuat cerita yang lebih bermutu demi menjayakan filem tempatan. Daa.....

by,
Aimi A.Z yang kalo disuruh bagik bintang kat citer nih, die tak hingin kasik satu bintang pn...

BBQ at Putrajaya

Sebelum aku memulakan bibit2 perkataan, ingin aku bitau nih bukan BBQ yg slalu kitorang wat setiap hari Raya. hahahaha... kang ader kawan2 yang teraser sebab tak dijemput plak. nih cam BBQ secare kecil2an untuk family gathering jer. kecil2an pn, 4 ekor gak la ayam yang 'selamat'... untuk kengkawan, insyaALLAH nnt ader open house if ader rezeki la. kiter hanya merancang...... So, seperti biaser, let's the pictures do all the talking... :P


nih sebahagian drp ayam and sebahagian drp peralatan memanggang...


nih org2 di balik tabir pembakaran ayam...

Bismillahirrohmanirrahim......

Nih tuan2 rumah yang makan dulu drp tetapi *ish, kurang senonoh la korang nih*

ihsan yang wat muke comel... berlatarbelakangkan kaklala yang tgh wat pe tah...

sesi menjamu selera


akhirnye...ader gak gambar aku walaupon kurang menarik.. hahaha...


So, tuh la kisah kami ber'BBQ' di Putrajaya. Gambar kebanyakannye dicilok kat Facebook Cek An. So, sekian.


by,
Aimi A.Z yang tgh banyak mende nak share tuh yang rajin update blog...

Monday, October 06, 2008

Syura Si Tunangan Aman

4 Oktober bersamaan 4 Syawal selamatlah sudah Irma Asyura si wanita melayu yang menjadi pujaan jejaka2 di sekelilingnye menjadi tunangan Raja Abdul Rahman. dengan peristiwa yg berlaku nih banyaklah hati2 yang patah dan kecewa. tapi, ape nak buat.... nasib la korang! hahahahhaha....... So, nihlah antara gambar2 yang di snap untuk mnjadi tatapan hati korang yang frust menonggeng tuh.....



sampai2 je terus snap gambar nih. em, btw, aku, noni, ngan wardah je kawan2 syu yang datang untuk sesi pertunangan syura. pe nak wat, org lain lebih mementingkan lemang dan rndang drp syura....hahahahha.... nasib ko la syu... :P



aku n syu. aku sebenarnye amik berkat nih. pasnih maner tau dapat berkat turn aku plak. hahahahahaha.....



kitorang bersama hantaran aman yang tak nampak pn bersama ngan kak anim (kakak ipar syu) yang kecik kemetot.



wow.....................pandai gak kitorang melakonkan watak tuh... :P takpe, buhsan jadik engineer nnt kitorang masuk bidak lakonan. eh, lupe plak nk cakap. yang baju hitam tuh cousin wardah. nama Bit. umo 21 tahun. keje tailor. cukup ke biodatanye? :P



aku kenal tangan yang sungguh tmbam dan hitam itu.. siapakah itu?



Irma Asyura Ahmad
Semoga berkekalan ke jinjang pelamin n semoga bahagia ke anak cucu.
Psss......aku dah tau dah name anak lelaki 1st syura.. hahahahahha




by,
Aimi A.Z yang raser lagik best if ramai lagik kawan2 yang datang.... tapi, pe nak wat...

Thursday, October 02, 2008

Berhari Raya di Putrajaya

Berhari raya di Putrajaya sangat menyeronokkan. Kami bergambar...... bergambar........





dan.................... bergambar!

itulah Hari Raya kami di Putrajaya........! :P



by,

Aimi A.Z yang teraser seronok gak berhari Raya di Putrajaya...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin