Friday, November 21, 2008

Berita Tergempar!!

OK kawan2 UiTMku sekalian. nih ader BERITA TERGEMPAR!! Tapi, berita nih masih rahsia lagik kerana Tuan Punye Badan ingin menyampaikan sendiri berite tergempar nih. Tapi, oleh kerana aku tak tahan nak bocorkan rahsia, aku bitau hint....

P.E.R.T.U.N.A.N.G.A.N


So, siapakah gerangan Tuan Punye Badan itu? kiter tunggu dan lihat... :P



by,
Aimi A.Z yang sangat gumbire mendengar perkhabaran ini... *wink*

Saturday, November 15, 2008

Bon Appetit!

I bought myself a cook book. yup, a COOK BOOK! hehehehe.... selame nih dok curik resipi dr internet je but I guess it's time to give some credits tho those who tried really hard to experiment new recipes and making some money out of it. Lagipn, maybe its time for me to start my own library (full of cook books!) and its time to Bon Apetit!


P/S: Don't worry, I will updates every time I try a recipes and I will post recipes that I'd already tried from time to time. OR u can just go to ur MPH store nearby and buy this book for only RM29.90. It's really worth it! :P



by,
Aimi A.Z who don't have any idea when she will start trying a receipes... :P

Friday, November 14, 2008

Why I'm Not Updating?

Hmm....... honestly, I'm not updating b'coz of this......



Yup, kerana game aku sanggup menggunakan maser yang sepatutnye mengupdate blog kepada bermain game. hahahaha.... bukan setakat mase mengupdate blog je yg ku korbankan, malahan mase membuat assignment, maser tdo, mase mandi dan mase2 yang lain. alangkah tak bagusnye game nih. leh dijadikan isi karangan bertajuk Peranan Buruk Permainan Komputer Terhadap Manusia. :P


by,
Aimi A.Z yang teraser teruknyeeeee perangai... ish3x

Wednesday, November 05, 2008

Exam & Job Fever!!

Huhuhuhu... sekarang nih aku tgh exam & job fever. masalahnye ni antara demam yang tak leh mintak MC. Kalo demam nih leh dapat MC, alangkah bahagia nye hidup... anyway, wish me luck! :P


by,
Aimi A.Z yang sangat malas nak belajar dr dulu sampai sekarang...

Sunday, November 02, 2008

Mak Bapakku Pegi Haji (Pt. 2)

Mak Bapakku dah selamat kami hantar ke Tabung Haji semalam. dr rumah dah ader episod 'banjir kilat' di antara Abah ngan Opah. hahahahhaha.... Abah cakap kat Opah dengan nada sebak dan mate yang bergenang, "jage anak Zubir ye Mak?" dan Umi yang tak berape senonoh g tgk Abah n gelakkan Abah "Menantu dah nangis..." hahahahaha.... kureng betullah Umi aku tuh.... erm, tuh je pn peristiwa banjir kilat nye. maser kat Tabung Haji Kelana Jaya tuh cam takde org nangis je. aku tak sure Kaklala nangis ke tak sebab aku dah ngantuk sangat. beround2 kitorang tdo kat Balai Menunggu tuh sampai Aizat cakap "kiter nih dah macam mangsa banjir lak" hahahah... maunye tak, dah sume pn bergelimpangan kat balai Menunggu tuh. Erm, baru beberape jam nih Wawa dah cakap die dah rindu kat diorang.. hahahahah....

Kepada Abah & Umi, semoge korang selamat pegi n selamat balik. Semoge korang mendapat Haji yg mabrur. Tenang2kan diri & jgn riso kat kitorang kat sini. InsyaALLAH kitorang Ok... :P (kitorang OK sebab korang kan ader tgglkan cash yg cukup untuk kitorang..hahahahahahah......)


by,
Aimi A.Z yang teraser lamer plak 46 hari.... hurm....

Saturday, November 01, 2008

Mak Bapakku Pegi Haji (Pt. 1)

Huhuhuhuhuhu...... Umi & Abah nk g Haji dah malam nih. Ari nih pn baaaaanyak sangat tetamu datang tapi aku sempat lagik update blog.. hahahaha. bagus kan aku nih.Bukannye nak melayan tetamu. huhu. Takpe, biar Umi n Abah je yang layan. Erm, kene daftar diri pukul 1 nih. kitorang tgh menghitung maser la nih. tak pernah la plak ditinggalkan lame2 selama 46 hari. tapi, nak wat camner. nih urusan mereka mereka dengan ALLAH. Biar je lah diorang beribadat ngan tenang... :P So, nnt aku update lagi setelah selesai hantar diorang. nnt aku akan cerite pasal siape yg banjir... :P


by,
Aimi A.Z yang tatau la ape perasaan sekarang nih...

How to FAIL in an interview....

Yup... FAIL... selalu org kasik tips on how to success in an interview... tapi nih aku terbalik plak... How to fail in an interview.... (NOTES: untuk menyenangkan penceritaan aku dan pembacaan korang aku sertakan contoh n aku sertakan jugak macammaner keberkesanan Tips tuh terhadap aku.)

Tips No. 1
Pakai pakaian yang tak menepati citarasa Panel. e.g Kalo dah tau g interview ngan Government tuh, g lah pakai seluar ke, Khakis ke, jeans ke. n xyah la smart2 sangat...
(tapi masalahnye panels seems like doesn't really care bout appereances sebab cam tak kesah je)


Tips No. 2
Xyah datang awal. g breakfast dulu, saje je wat lambat2 supaye diorang memang taknak amik ko keje. Kire cam poor time management la.
(ni pn masalah gak sebab aku ingat aku dah lambat, padahal org pn tgh beratur lagik untuk proses pendaftaran... cis! dah 2 Tips xjadik nih)


Tips No. 3
Semase di interview, buat cam not really interested. e.g biler panel tanye "why do u choose to be PTD Officer?" maka jawablah, "i don't really know why I choose PTD"
(hmm, panels gelak je dengar jawapan aku sebab ader org lagik teruk dr aku sebab die jawab "I don't know what is PTD")


Tips No. 4
Biler di interview secare berkumpulan, try not to participate. e.g jadilah pendiam dan pendengar yang setia. jgn menyampuk biler org cakap
(masalahnye, aku nih Aimi A.Z. memang la aku berjaya mendiamkan diri tapi biler aku start cakap je aku dah xleh benti... owk....o........ hancur plan.....)


So, kesimpulannye, tips aku nak menggagalkan diri aku dalam interview nih cam tak berape nak berjaya.. huhuhuhuhuhuhu.... tapi, harapan aku semuge aku tak dapat la jawatan nih. sebab ramai org lain yg seems to be very interested with this job n diorang yg berminat semestinye akan lebey melaksanakan tugas dengan baik. tapi, andai kate aku ter 'dapat' keje nih aku akan terime sebab bak kate salah sorang panel tadi "dah makan duit free 4 tahun takan org nak bagik keje pn tanak" huhuhuhu... sungguh menikam kalbu ayatnye.. :P tapi, jgn riso banyak lagik calon yg layak. aku nih x best pn. hahahaha.....


Ha, kalo betul2 korang nak menggagalkan diri dalam interview, ikut tips budak tuh.

"why do u choose to be PTD officer"

"actually, I don't know what is PTD and I don't know whether I like to be a PTD since I don't know the scopes of work. I got a call yesterday that ordered me to attend this interview, so here I am"

the method seems to be successful sebab at the end of the interview the panel said to him,

"u can forget this job and concentrate on ur current job"

huhuhuhu...nape die tak cakap kat aku camtuh. kan bagus kalo die cakap kat aku camtuh... takpelah. kiter tunggu je lah ape yg akan terjadik....



by,
Aimi A.Z yang nak jadik Structural Engineer yang berjaya...tanak keje lain... waaa...... tapi andaikate ini yang tertulis, akan ku terime dengan redha...
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin