Sunday, December 28, 2008

Zue's Enggagement

Just got back from Ipoh & already uploaded pics from Zue's Enggangement. Excited giler kan aku nih. Anyway, kiter mulekan dari mule... :P

Zuhaida nih sebenanrnye roomate ku sepanjang zamanku di UiTM. Selama 5tahun setengah belajar (excluding Master's), Zue nih menjadi roomate ku selama 5 tahun. satu sem je tak sebilik, tapi tuh pn bilik bersebelahan, kire cam sebilik gak lah. :P so, now u know why I'm so excited! (on her behalf-lah!)

Sebelum bermule, kitorang sempat possing di rumah Opah...

Upacara bermula dalam pukul 2 camtuh. Agak lambat memandangkan pihak lelaki yang tersesat n tersangkut dalam kesesakan jalan raya (agak skema lah pulak ayat). Tapi, overall majlis berjalan dengan lancarnye. Same je cam Syura, Zue pun diikat setahun... So, tahun depan banyaklah baju kene wat... hehehehehe.....

Semasa upcara perbincangan

Cincin disarung tanda ikatan (Aiceh!)

Owh, lupe plak nak citer pasal Mohd Farid Ikram, si tunangan Zuhaida Zulkafely tuh. Diorang kenal maser same2 belajar kat UiTM. Kire kawan2 aku gak lah. Kawan2 pn memang tunggu je biler diorang nak kawen, mesti meriah giler n sekarang nih dah bertunang kire tak lamer lagik lah tuh. So, tggu jelah biler diorang nih kawen abeslah majlis diorang dikecohkan kawan2 yang mmg kecoh nih.... muahahahaahha.....


Nih lah gambar Zuhaida Zulkafely yang sudah menjadi tunangan org. wei, nnt dah kawen jgn lupe aku tau! :P




Seperti biaser mestilah berposing ngan bakal pengantin kiter nih... :P


N lastly, nih jelah gambar kawan2 yang datang. Seperti biaser kehadiran memang menghampakan... Tapi, pe nak wat, nak teraser pn bukan majlis aku....


Semoga korang (Zue & Farid) berjaya menempuhi alam pertunangan yang sangat mencabar nih (bak kate mak aku) and semoge korang berbahagia hingga ke anak cucu... :P


by,

Aimi A.Z yang teringat zaman2 sebilik ngan Zue dulu...

Friday, December 26, 2008

Off to Ipoh...

Will be back in 2 days....
Till then, tara.......


by,
Aimi A.Z who are going to Ipoh for Zue's Enggagement...

Wednesday, December 24, 2008

24 years for being Aimi A.Z...

What should I write?
Never regret for being me.


Alhamdulillah...




by,
Aimi A.Z who proud to be herself...

BOCOR: Berita Tergempar!!

Kepada sesape yang belum mengetahui pasangan manakah yang ingin bertunang seperti yang di warwarkan di dalam previous post aku, nihlah pasangannye...

Tarikh: 27 Disember 2008



P/S: Sorilah Zue, berite yang baik elok diheboh2kan... muahahahahhaa...... Semoge bahagia ke anak cucu cicit.....



by,

Aimi A.Z yang tumpang 2 kaki gumbira....

Sunday, December 21, 2008

Games oh Games

Dlm previous post aku, aku ader bitau aku tgh main Farm Frenzy, tapi kali nih ader games yang lagik menarik.

1. Farm Frenzy 2


game nih lebey kurang je cam Farm Frenzy cumenye Features nye lain, binantang nye lain n lebe advance. die nye gambar n lebey Cantik-Menarik-Kau-Memang-Da-Bomb la! Cume yang tak best nye salah satu binatang nye ialah ba-alif-ba-ya... Sungguh x senonoh....


2. Parking Dash



Concept permainan nih same je cam Diner Dash.Cumenye kali nih die menguruskan Parking, bukan Diner. Si pompuan nih cousinnye Flo dr Diner Dah tuh. Tuh name game ader Dash gak tuh. tapi game nih mmg sgt menarik. try it!

So, tulah games yang aku tgh addicted sekarang. Tapi xleh selalu main sebab asyik kaklala je nak conquer. muahahahahaha........



by,
Aimi A.Z yang kalo dah main game tuh x ingat dunia.....

Status DIBERHENTIKAN?!

Mesti korang tertanye2 status apa yang diberhentikan kan? Apakah status kerjaku or status belajar ko or is it status ku menjadi seorang yang bujang telah diberhentikan.hahahahha... Ok, the truth is status aku sebagai seorang student Master telah diberhentikan. Alasannye? Sebab aku dapat E untuk paper Dynamic & Earthquake Engineering. X percaya? Nih buktinye...

(click to enlarge)

OK. Aku bitau kenape. Aku xbajet pn aku score subject tuh tp taklah aku bengong sangat sampai leh dapat E. E tuh kire tak hantar assignment langsung n tak datang kelas langsung n tak dapat markah final langsung. Asignment aku hantar, final aku leh wat paling teruk pn C lah, tapi ini E? Memang tak leh percaya langsung. Subject yang aku bajet fail: Foundation Engineering pn aku leh dapat B- walaupn tuh lglah aku dapat 0/15 satu test. So, korang pikir lah sendiri. Aku nak jumpe Dr Yati tapi time2 nih plak die g bercuti. So, jumpe die 23hb n hope leh settle. Kalo xleh maybe mmg nilah nasib aku yang bernama Aimi A.Z.......


by,

Aimi A.Z yang first time fail subjek pastuh terus diberhentikan... What a cruel world.... *sob sob*



*update 24.12.08*

Lepas jumpe Dr. Yati, baru tau reason sebenarnye. aku hantar lambat assignment (walaupn die nampak cam tak kesah n kasik kitorang hantar lambat padahal sebenarnye sape hantar lambat sume kene tolak markah).N die claim aku x hantar 2 assignment padahal aku tak anta satu assignment je. lepas operasi cari mencari sambil membebel kat aku terbuktilah kebenaran bahawa aku memang hantar assignment tuh. tapi malangnye, naik satu gred je which is D+. still kene repeat but taklah diberhentikan. tapi, Dr. Yati suruh gak aku appeal sebab nnt aku xleh daftar subjek sem depan gak. (melayang RM50) :P and aku kene repeat gak Foundation engineering memandangkan aku dapat B- (which is lulus bersyarat). So, kene repeat 2 out of 3 subject. First time repeat paper (sepanjang belajar kat UiTM) n dapat pakej berganda plak tuh. Memang best!



Pengajaran : Don't take things for granted.




by,

Aimi A.Z who told herself that this is a very expensive experience & please don't make the same mistake ever againn...

Mak Bapakku Pegi Haji (Final Part)

Sebenarnye patutnye post nih bertajuk Mak Bapakku Pulang dr Haji. haha.. teringat plak mase kecik2 dulu ader lagu camnih...



Bapakku pulang dari kota


Bapakku belikan kereta


Kereta kecil warna merah


Ingin ku bawa ke sekolah





Pon! Pon! Pon! Pon! Pon! Pon! Pon! Pon! Pon!


Keereta kecil ku berbunyi


Marilah adik mari naik


Bolehku bawa jumpa nenek.

Hahahaha.... serius, cam nak je nyanyi Bapakku Pulang dari Mekah..... hahahhaha.... So, ari Rabu ari tuh dah selamat lah abah n umi balik dr Mekah. Alhamdulillah diorang selamat sampai, tapi sampai je Malaysia dorang dah demam2. Biaser la perubahan cuaca kan?! So, sesape yang nak minum air zamzam ke. makan kurma ke, jemput2lah datang umah yea? :P

Saje je sebagai selingan aku letak gambor2 diorang kat sane. n yang gambar paling besar tuh ialah gambar Reunion kitorang setelah 46 hari tak berjumpe. hehe.... So, itulah kisah Mak Bapakku Pegi Haji. Sekian. terima kasih...



by,
Aimi A.Z yang tah biler nak bergelar Hajjah...

Saturday, December 20, 2008

December update!

Sempena birthdayku yang bakal mendatang beberapa minit lagi, aku dengan baiknye mengepost banyak Posts sekaligus. Happy reading....! :P

Topic HOT!
1. Mak Bapakku Pegi Haji (Final Part)
2. Status DIBERHENTIKAN?!
3. Games oh Games...
4. BOCOR: Berita Tergempar!!
5. 24 years for being Aimi A.Z...


by,
Aimi A.Z who wishes herself Hepi Besday!!

Thursday, December 11, 2008

Reasons to Smile...

Top 10 Reasons By Mark Stibich, Ph.D., About.com


1. Smiling makes us attractive.
We are drawn to people who smile. There is an attraction factor. We want to know a smiling person and figure out what is so good. Frowns, scowls and grimaces all push people away -- but a smile draws them in.



2. Smiling Changes Our Mood
Next time you are feeling down, try putting on a smile. There's a good chance you mood will change for the better. Smiling can trick the body into helping you change your mood.



3. Smiling is Contagious
When someone is smiling they lighten up the room, change the moods of others, and make things happier. A smiling person brings happiness with them. Smile lots and you will draw people to you.



4. Smiling Relieves Stress
Stress can really show up in our faces. Smiling helps to prevent us from looking tired, worn down, and overwhelmed. When you are stressed, take time to put on a smile. The stress should be reduced and you'll be better able to take action.



5. Smiling Boosts Your Immune System
Smiling helps the immune system to work better. When you smile, immune function improves possibly because you are more relaxed. Prevent the flu and colds by smiling.



6. Smiling Lowers Your Blood Pressure
When you smile, there is a measurable reduction in your blood pressure. Give it a try if you have a blood pressure monitor at home. Sit for a few minutes, take a reading. Then smile for a minute and take another reading while still smiling. Do you notice a difference?



7. Smiling Releases Endorphins, Natural Pain Killers and Serotonin
Studies have shown that smiling releases endorphins, natural pain killers, and serotonin. Together these three make us feel good. Smiling is a natural drug.



8. Smiling Lifts the Face and Makes You Look Younger
The muscles we use to smile lift the face, making a person appear younger. Don't go for a face lift, just try smiling your way through the day -- you'll look younger and feel better.



9. Smiling Makes You Seem Successful
Smiling people appear more confident, are more likely to be promoted, and more likely to be approached. Put on a smile at meetings and appointments and people will react to you differently.



10. Smiling Helps You Stay Positive
Try this test: Smile. Now try to think of something negative without losing the smile. It's hard. When we smile our body is sending the rest of us a message that "Life is Good!" Stay away from depression, stress and worry by smiling.



Top 3 Reasons By Aimi A.Z


1. It's a public holiday for Selangorian.

2. I got a phone call from someone! :P

3. It's time to deliver chocs --> means Money! Money! Money!



by,
Aimi A.Z yang selalu senyum... hahaha....*ye ke?*

Monday, December 08, 2008

Salam Aidiladha

Dengan ingatan tulus ikhlas,
Aimi A.Z
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin