Friday, February 27, 2009

Kepentingan...

Tetibe aku terpikir...


Ape yang aku pentingkan dalam hidup ni...


Kerja? Tak pun...aku malas je keje...


Belajar? Tak jugak... Homework asyik tak siap je...


Fitness? Erm, seminggu dah aku tak g gym...


Kawan2? Memang taklah, kalo ye taklah kawan2 terase ngan aku...


Family? Erm, biaser je... tanggujawab sebagai penghuni rumah seperti mengemas dan membasuh tak gak aku wat...


Boipren? Boipren pn takde, camne nak mementingkan boipren...


Makan? Tak terurus je makan aku...


Duit? Ha ha ha...


Enjoy? Erm, cam bosan je idop aku nih. xde gak aku berscuba diving ke... berbungee jumping ke...


Blog? Macam tak berupdate je blog nih...


Bisnes? Bisnes mendenye?


TV? tak gak... banyak mane je mase aku nak tgk TV?


Pikir punye pikir, tak dapat gak jawapan....


Mungkin banyak sangat yang aku pentingkan sampai aku tak pentingkan yang mane2...


...or mungkin aku cuma pentingkan diri....



by,
Aimi A.Z who keeps on thinking...

Friday, February 20, 2009

Jom Masuk Contest Geng Mania!

Weh kawan2... Jomlah masuk Contest nih.... Cam best je... Apelah agaknye hadiah misteri yang dorang nak kasik tuh.... :P


by,
Aimi AZ yang xdapat2 tgk lagik Geng.. huhuhuhu....

Thursday, February 19, 2009

Duit terpijak...

Ari nih aku nak cerita pasal duit terpijak or duit terkejut...


Al-kisahnye bermulalah......


Mase lunch tadi, aku nih g la Bank Islam nak menguruskan sesuatu. Kebetulan plak aku nak mengaktifkan akaun Bank Islam aku yang dah berzaman tak aktif. al-maklumlah, aktif biler ader PTPTN je... hahaha... Selame nih aku dok ingat akaun tuh takde la duitnye n kalo ader pn cam seploh or doploh ringgit je tapi.......


Jeng Jeng Jeng......


Rupe2nye ader duit dalam Bank Islam aku tuh... Aku pn ape lagik, tak tunggu lame terus kuarkan duit memandangkan mmg tgh pokai giler... tapi, taklah banyak pn.... cukup nak tampung idop sementara tggu gaji bulan depan. tapi bolehlah dr takde... :P


Alhamdulillah....



by,
Aimi A.Z yang teraser best giler sebab dapat duit terkojut camnih... :P

Gemuk?!

Ada apa dengan gemuk?



Mestilah ader lemak n lebihan isi.... hahahahaha....



Aku terpanggil nak tulis topic nih selepas aku tgk ALLY tadi. Nak tepon kasik komen malu, so komen kat blog sendiri jelah... :P



Aku dulu pn berpikiran cam diorang gak. Berfikiran cam Dina, Adibah Nor, Kuman dll. Berpikiran yang "Takpe gemuk asal hepi." "Biaq pi la ape org nak kate janji aku hepi." Tapi, sejak dua menjak nih, sejak banyak membace barulah mula sedar yang sebenarnye biler gemuk, chances nak dapat penyakit tuh lagik tinggi. Yup, it's true org kurus pn dapat penyakit gak tapi chances org gemuk dapat penyakit lagik tinggi. lagi plak cam family aku nih yang banyak penyakit keturunan. Lagilah senang....



Hurmmmm.......



Aku bukan cakap aku tak suke sebab aku Gemuk. Aku xde masalah dengan Gemuk. Biaselah biler org kutuk2 sebab kite gemuk. Kadang2 tetibe je ader budak kecik panggil "Kakak Gemuk" hmm, hati kene jadik batu la.. hahahaha... kalo ikut hati dah lame kene pijak dah budak tuh. hahahaha.. tapi pe nak wat, tuh lah tugas org gemuk.... menggembirakan hati org lain. :P walaupn hati sendirik terguris... Aiceh.... But, dah mmg camtuh hakikat di dunia nih.... Terima jelah..... Kalau tanak terima, diet-lah!



Aku bukanlah tgh diet sekarang nih, tapi cube nak mengubah lifestyle & cara pemakanan aku sekarang nih. Ke arah sesuatu yang lebey sihat. Kire aku dah mule kesian kat diri aku sebab Gemuk sangat. Sian kat jantung aku yang kene lebey berusaha mengepam darah ke seluruh badan aku yang berdiameter besar nih, kesian kat kaki aku nak tampung badan aku yang semakin berat nih, n kesian gak kat org2 lain yang mendapat akibat di atas kegemukan aku nih...



So, kesimpulannye, bukan salah org Gemuk mereka menjadi Gemuk tapi adalah salah org Gemuk jika mereka sendiri tak mahu mengubahnye. Pikir-pikirkanlah yea....



by,
Aimi A.Z yang bukanlah nak kurus, tapi cume nak sihat je....

Sunday, February 08, 2009

Karikatur (Special post to Syura)

Syu, Seperti yang dijanjikan, nih contoh Karikatur yang Ubi lukis.

(Source: Ubikarikatur)


Ko g je kat website die, and ko isi je Borang Tempahan die. Senang je... Kalau tgk harga cam RM97/person tapi untuk 2 org ader diskaun 10%. So, ko kire la sindrik.. hahahaha.... Aku nih jadik promoter tak berbayar je nih. Ha, ader lagi satu web nih, Cari Ambo die pn amik order online gak tapi harga same je. So, ko decidelah maner yang ko nak. Tuh pn kalo ko nak la. Kalo ko nak idea lain, ko bitau aku nnt aku wat research... :P



by,
Aimi A.Z yang teraser cam best je tgk org wat wedding preparation...

Colour Test

Tetibe je aku termasuk kat website nih & wat die nye career test. And here is the Top 10 result:

1. Marketing & Distribution
2. Design
3. Underwriters (A person or firm engaged in the insurance business)
4. Fine Arts
5. Small Business Management
6. Agricultural Business
7. Radio/Television Broadcasting
8. Art Education
9. Purchasing agents & Managers
10. Applied Design/Crafts

Wow! Cam x caye je & cam tatau nak cakap pe. Aku tak jumpe pn any engineering career but i think the Top 2 Career-->Design merujuk kepada kerjaya aku sekarang. (aku kan DESIGN engineer) Tapi, yang tak tahan tuh aku nih sebenarnye seswai wat Marketing & Distribution.. Hm.... It's time to think about new career!! Yay!


by,
Aimi A.Z yang sebenarnye banyak sangat nak jadi...

Thursday, February 05, 2009

Adakah saya ditakdirkan menjadi PTD????!

Aku dapat surat panggilan menduduki peperiksaan PTD. Biler tgk je surat tuh aku cam terfikir,


"Apasal la asyik PTD je yang naik, apasal Civil Engineer tak naik2 pn, Mungkin ke aku mmg ditakdirkan menjadi PTD?"


Hahahahaha... leh tak itu yang aku pikir...


So, aku tatau la nak g ke tak...


Korang rase?


by,
Aimi A.Z yang for the first time nye berbelah bahagi menjadi structural engineer...

Di mana Surau?!

Tadi selepas aku berexcercise aku g la nak cari Surau. Then aku tanye la sorang cleaner nih Surau kat ner. die pn jawablah kat tingkat 4. Then biler aku g Tingkat 4, cam tak nampak je bayang2 Ssurau. Then, time aku mencari2 tuh aderlah 2 org Cina nih tgh watpe tah. Kebetulan plak Toilet kat Tingkat 4 tuh tutup. Then sorang tuh cakap "Toilet tak boleh guna la" Pastuh die tgk muke aku semacam je die tanye lagi, "U carik toilet ke?" aku sebenarnye serba salah nak cakap aku bukan carik toilet tapi cari Surau tapi cam tatau nak cakap pe aku cakap je aku carik Surau. Tapi aku tak berharap pn die akan bitau aku kat ner Surau. Tapi, rupenye die tau Surau kat ne n dengan confident nye die cakap lah Surau kat ner... Kagum gak aku ngan Cina tuh.. Then, aku g la ke arah yang Cina tuh cakap, tapi tah nape aku tak nampak gak Surau nye mahupn signboard Surau. Aku pn merayap2 dengan muke blur sebab waktu pn dah nak abes. Pastuh ader sorang Omputih nih nampak cam aku mencari2 Surau n cakap "Are U looking for Surau? It's over there. Besides the Blue car" Ler, org nih pn tau kat ner Surau.


Yang aku curious:
1. Surau tuh tersorok n xde sign tapi aku tatau maner dorang tau kat ner Surau n apasal dorang leh tau Surau kat situ.
2. Maner Omputih tuh tau aku tgh cari Surau.. Pelik2....
3. Apasal lah Surau tuh tersorok sangat. Seram aku nak semayang.


by,
Aimi A.Z yang teraser kagum sebab org yang tak gune Surau pn leh tau kat ner Surau...

VVIP & Had Laju...

Hari nih, setelah 24 tahun sebulan lebey aku hidup nih aku baru tau kenapelah VVIP asyik bawak laju je... tak pernahnye nak ikut had laju yang ditetapkan...


Sebabnye....


Memang menyusahkan org ramai biler diorang ikut had laju. kite nak potong pn serba salah.. hahahahaha....


Citernye camnih, tadi maser aku g keje ader la VVIP nak lalu. aku raser Sultan la kot sebab kalo Pak Lah die pakai Perdana die, nih pakai kete Mercedes Limo lame then xde no plat, ader lambang Kerajaan Malaysia je. Pastuh for the first time aku tgk VVIP ikut had laju--->90km/j. Serious, tak tipu..aku pn x ikut had laju tuh.. hahahaha.... masalahnye, VVIP tuh ikut 1st lane, second lane plak polis sorang2, die halau kitorang sume g 3rd lane. kan ke menyusahkan tuh. kete berderet2, nak potong pn serba salah kang tetibe kene saman tang tuh... kan naya... tapi kesimpulannye, mmg menyusahkan....


So, len kali aku takkan mempersoalkan apasal VVIP tak pernah ikut had laju.... :P Lantak korang lah....



by,
Aimi A.Z yang ader banyak mende nak citer ari nih...

Sunday, February 01, 2009

Door Gift

Minggu Lepas, ader customer request nak chocolates with decorations. So, aku dgn confident nye menyahut cabaran itu dan pergi membeli barang2 yang diperlukan untuk mendecorate coklat. (Thanks to Farah Adeela yang nak bawak aku g Klang)

Ta-Da....

Inilah hasilnye... So, kepada sesape yang nak aku decoratekan Door Gift or Bunga Telur diorang, aku sudi menyahut cabaran tu... cakap je camne korang nak, nnt aku g beli barang ngan Farah.. hahahaha.... :P Harga jgn risau, kawan2 nye pasal leh kasik diskaun baik punyee....


by,
Aimi A.Z yang suke je wat kerja2 camnih...

Weekend @ Port Dickson

Just got back from PD. A very short & relaxing vacation. Walaupon sekejap tp best gak la, sebab dah lame tak g vacation satu family camnih. selalu g ngan kengkawan jer. Sebenarnye, ingat nak g bercuti kat Melaka memandangkan nak hantar Yan kat Melaka, but then kat Melaka dah xde pantai then kitorang pn mengubah hala ke PD, memandangkan PD masih ader lagi pantai untuk diterokai. Xde buat ape pn, just main pantai dan bergumbira... :P


Kami berlari dan melompat...




Kami mengukur kaki siapa yang paling besar dan paling berbulu...




Kami bergambar dan terus bergambar...
(tapi, apsal aku yang takde? Cis!)




...dan akirnye berjaya jugak kami menaiki Banana Boat! Yay!





...and guess sape yang jumpe kitorang kat sane... hahahahaha....



Itulah Weekend kami di PD... :P



by,
Aimi A.Z yang dah 3 weekend berturut2 tak lekat kat rumah....
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin