Tuesday, June 28, 2011

Bangkok | City of Life

Just got back from Bangkok. Main activities in Bangkok adalah shopping, shopping, dan shoppppppingggggg! Jadi, tak banyak untuk diceritakan sebab ceritanya adalah sama. But anyway, saya akan cari masa di sebalik jadual saya yang ketat ini untuk menceritakan tentang Bangkok dan tempat-tempat menarik di sana. In the meanwhile, tataplah gambar saya di tengah-tengah kota Bangkok untuk melepaskan kerinduan anda semua terhadap saya. *sila muntah beramai-ramai*



by,
Aimi A.Z yang perlu meneruskan perjalanan ke Jakarta pulak tiga hari lagi *pengsan*

Thursday, June 23, 2011

Will There Be Any Light at The End of This Tunnel?

People always say that "there's always a light at the end of the tunnel", but is it the same for me?


Please don't ask me what am I going trough right now, because I wont tell (yet). But, please pray for me to at least see a tiny little light at the end of this tunnel. and please dedicate this song to me to make me feel better.


I won't pretend to know what you're thinking
I can't begin to know what you're going through
I won't deny the pain that you're feeling
But I'm gonna try and give a little hope to you

Just remember what I've told you
There's so much you're living for

There's a light at the end of this tunnel
There's a light at the end of this tunnel
For you, for you
There's a light at the end of this tunnel
Shinin' bright at the end of this tunnel
For you, for you

So keep holdin' on

You've got your disappointments and sorrows
You ought to share the weight of that load with me
Then you will find that the light of tomorrow
It brings a new life for your eyes to see

So remember what I've told you
There's so much you're living for

So keep holdin' on
Keep holding on

You've got your disappointments and sorrows
But I'm gonna try and give a little hope to you



by,
Aimi A.Z who said that the singer of this "Tunnel" song is Third Day...

Wednesday, June 22, 2011

Wordless Wednesday | 5 Destinations + 11 Flights in 14 days



by,
Aimi A.Z yang akan pengsan pada hari ke lima belas...

Monday, June 20, 2011

It's Time To Bowl!

Memandangkan ada tournament bowling hari Rabu ni, maka latihan untuk menguatkan otot-otot jari dan tangan adalah diperlukan supaya di hari pertandingan prestasi permainan agak baik. Jadi, ini adalah kali ke-3 latihan sebelum pertandingan sebenar. Jom tengok gaya-gaya pemain professional nih membowling. *wink*

Ada gaya pemain professional tak? Hehe~


Latihan kali ke-3 ni disertai oleh 4 pemain. Yakni, rakan-rakan serumah saya. Yang merupakan pemain-pemain handalan untuk tornament itu nanti. Malas citer banyak, silalah melihat dan mengutuk dan mengcomment gambar-gambar di bawah. Bak kata kawan saya, "Biar bola masuk longkang mahupun bola terbaling ke belakang, yang penting, gaya dalam gambar mesti ada!"

Pemain harapan bangsa dan negara.


Introducing, my housemates cum my colleague, 

dari kanan: Cik Arzila, Cik Shikin, & Cik Karti.


Biar apa pun terjadi, yang penting mesti happy. Walaupun bola bowling terlepas dalam genggaman, yang penting kitaaaaa enjoooooooooy!

Best pictures of the day!


by,
Aimi A.Z yang beria berlatih, tapi akhirnya tak dapat nak join tournament disebabkan sesuatu masalah yang lebih penting...

Monday, June 13, 2011

Di Tepi Blackberry Ada Bunga

Kalau dalam hati ada taman, tepi Blackberry pulak ada bunga. Hahaha~ Apa kaitan aku pun tak tau. Tapi kesimpulannya, ini adalah project terbaru Aimi A.Z. More details regarding this project akan diberitahu kelak sebab sekarang ni saya harus turun ke site. *malas*




Nota kaki: Ada sesiapa mahu menggantikan saya turun ke site. Saya sangat malaaaaaas~


by,
Aimi A.Z yang nak cakap, ini projek bukan projek bisnes woo...

Tuesday, June 07, 2011

Kenapa Sesuatu Perjalanan Mesti Penuh Dengan Liku dan Ranjau Berduri?



by,
Aimi A.Z yang tak sampai-sampai lagi di hujung jalan...

Monday, June 06, 2011

Fenomena Nora Elena

Fenomena Nora Elena sedang melanda rakyat Malaysia. Semua orang berkejar-kejaran pulang ke rumah sebelum pukul 7 malam untuk memastikan tak terlepas drama yang sibuk diperkatakan ni. Yang tak sempat berkejaran balik ke rumah pulak sanggup tunggu sehingga habisnya Nora Elena baru bergerak menempuh jammed. Yang tak melayan TV3 plak sibuk-sibuk tengok kat YouTube dan Tonton.com.my dan mengGoogle tentang apa yang bestnya tentang Nora Elena yang orang sibuk dok perkatakan.



Tapi sebab utama adalah kerana lelaki ini, Seth Tan yang mencairkan banyak hati-hati di luar sana. Adoi. Dah lah hensem, romantik pulak tu. Ish3x. Siapa yang tak cair weh?



Tapi, kalau pelakon best, jalan cerita tak best tak boleh jugak kan? Setakat ni, jalan cerita Nora Elena adalah menarik. Tak terlalu slow, dan tak terlalu cepat. Cuma kengkadang geram dengan Nora Elena yang tak pandai menghargai suami yang sehensem Seth Tan tu. Tapi yelah, kalau tak, tak jadilah cerita, kan? Haha~



Memandangkan drama ni adalah adaptasi daripada Novel Kasih yang Suci, makanya novel tu habis Sold Out di merata-rata. Jangan kata MPH, kedai buku yang takbernama pun dah kehabisan stok. Nak beli online pun dah kena reprint balik. Adoi! Saya mau buku tu, mana mau dapat? Siap email penulis Meen Zulaikha lagi mau beli buku, still tak dapat. Mulalah aku mencari-cari buku Kasih yang Suci online version sebab sangat tak sabar, tapi malangnya, still hampa. So, what to do? Terima lah seadanya. Bawak-bawaklah bersabar, ye Aimi?



So kesimpulannya, saya mau balik mau tengok Seth Tan eh, Nora Elena. *wink*


by,
Aimi A.Z curik gambar-gambar di atas (kecuali gambar buku) dari sini...

Friday, June 03, 2011

Kan Best Kalau Setiap Hari Adalah Hari Cuti?

Kenapa kita perlu kerja untuk cari duit, ha? Tak boleh ke duit tu sentiasa ada tanpa perlu bersusah payah? Kalau tak perlu bekerja, hari-hari adalah hari cuti dan boleh berehat sepanjang hari dan masa. Seperti ini;



Tapi, life does not works that way. Lainlah kalau harta keluarga kau memang dah setinggi Gunung Everest dan takkan habis walaupun tujuh-tujuh keturunan kau kerjanya mengkikis gunung tapi gunung tu tetap menjadi gunung yang tertinggi kat dunia. Jadi Aimi oi, bawak-bawaklah sedar diri dan menghargai cuti kau yang sementara tu. dan tak payahlah berangan nak cuti setiap hari. Ngee~


Selamat Bulan Rejab!


by,
Aimi A.Z yang berblog dari Putrajaya...

Wednesday, June 01, 2011

Wordless Wednesday | Teringin




by,
Aimi A.Z yang nak pergi swim hari ni. Siapa mau ikut?
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin