Sunday, November 27, 2011

Hati Hancur dan Remuk


HTC saya baru beli tak sampai tiga bulan, menggunakan duit gaji saya, tiba-tiba menyelam ke dalam air. Mestilah hati saya berasa hancur dan remuk.


Macam mana saya nak bangun Suboh setiap pagi tanpa alarm clock?



Macam mana saya nak tau bila saya punya next period tanpa My Days?



Macam mana saya nak tau lagu apa yang sedang dimainkan kat radio tanpa SoundHound?



Macam mana saya nak bercucuk tanam tanpa The Smurfs' Village?



Macam mana saya nak tengok to-buy-list saya kalau takde ColorNote?



Macam mana saya nak convert unit tanpa Convert Pad?



Macam mana saya nak berwhatsapp dengan geng-geng saya bila-bila yang saya nak?



Macam mana saya nak tau waktu solat bila tak ada My Solat?



Macam mana saya nak mengadu bila saya tension dengan orang sekeliling saya bila tak ada Twitter?




dan macam mana pulak saya nak check-in dan update status tanpa Facebook?




Cuba cakap dengan saya, hati siapa yang tak hancur dan kecewa kalau macam ni?




by,
Aimi A.Z yang keciwa mengalahkan orang putus cinta...
(Image: Googled)

Saturday, November 05, 2011

Pengorbanan

Pengorbanan paling besar;


Meninggalkan life di Putrajaya untuk bekerja di Sarawak.


Apalah nak dibandingkan dengan pengorbanan mereka yang lain. Pengobanan seorang mak kepada seorang anak. Pengorbanan seorang suami terhadap seorang isteri. Pengorbanan seorang sahabat terhadap sahabatnya lain. Pengorbanan sang tentera terhadap negara yang tercinta. Pengorbanan seorang Rasul terhadap Sang Pencipta.


Masih jauh lagi perjalanan hidup ini. Masih banyak lagi selok belok kehidupan yang belum ditempuhi. Masih perlu mempelajari erti pengorbanan yang sebenar.




Selamat Hari Raya Aidiladha. Semoga kita semua dapat menghayati erti pengorbanan yang sebenar. dan semoga kita semua tergolong dalam golongan mereka yang diredhaiNYA. 


by,
Aimi A.Z yang sangat mengkagumi mereka yang sanggup berkorban demi bangsa dan negara dan agama...

Tuesday, November 01, 2011

Hari Malang Saya

Saya tak tau samada malang ialah perkataan yang paling sesuai untuk hari ini. 


Yang pastinya,


Hari ni saya tertumpahkan air, baju saya kotor terkena concrete, saya terjatuh di site, dan saya dimalukan oleh bos di hadapan geng-geng kontraktor.


Boleh tak dikira sebagai hari malang saya?


*sigh*


Mungkin banyak berdosa, inilah akibatnya. 



by,
Aimi A.Z yang sedang sakit bontot akibat terjatuh di site. Adoi~
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin