Wednesday, December 28, 2011

Janji



"Janji tu apa sebenarnya?"


"Macam mana ayat yang menunjukkan yang kita berjanji untuk membuat sesuatu perkara tu?"


"Adakah dengan berkata "Aku janji...." baru bermakna kita sudah berjanji atau tanpa perkataan itu pun janji telah terlafaz?"


* * *


Persoalan-persoalan yang sedang berlegar-legar di kepala aku sekarang ni. Sebab banyak peristiwa yang berlaku yang menuntut JANJI yang aku telah lafazkan dan banyak peristiwa yang menunjukkan aku seolah-olah memungkiri JANJI. Walhal, aku hanya mengatakan akan berbuat itu-ini, dan tak pulak aku perasan bahawa perkara yang keluar dari mulut itu adalah suatu JANJI yang perlu (dan mesti) dikotakan.


Haih~


Susah jugak kan? Macam tu, selagi aku tak rasa yang aku akan buat, baiklah tak cakap apa-apa. Bak kata Wawa, aku ni suka memberi harapan. Tapi, aku jugaklah pemusnah harapan. *hatihancurberkecai*


Aku mintak maaf kepada mereka di luar sana yang rasa aku tak berpegang kepada JANJI. Aku bukan orang yang memungkiri JANJI, tapi kekadang mungkin korang tersalah faham dan tersalah anggap yang mana adalah JANJI dan yang mana adalah plan yakni rancangan. Plan aku memang selalu berubah-ubah, tapi JANJI, akan tetap aku kotakan. InsyaAllah.


...dan kalau boleh tolong terangkan maksud sebenar JANJI supaya aku tak tersalah berJANJI dan akhirnya memungkiri JANJI.



by,
Aimi Az yang tak tujukan entri ini kepada sesiapa. Cuma satu luahan yang sedang menghantui kepala ni...

Wednesday, December 21, 2011

27

Doesn't feel like one.

Doesn't look like one.


Doakan saya diredhai Allah, dimurahkan rezeki, dan dipermudahkan jodoh.

*Amin*


by,
Aimi A.Z yang genap dua puluh tujuh tahun hari ini...

Friday, December 16, 2011

Rose Buds


Ever since terpandang Shazwani Hamid's rose buds, hati saya sudah jatuh cinta. Tapi, being me yang kedekut, mestilah tak sanggup nak mengeluarkan duit sebanyak tu untuk membeli rose buds walaupun mereka sangaaaaaaat comel.


Tapi, di suatu hari yang hening (aiceh!) saya telah jumpa mereka yang comel ini; seperti gambar di atas, dengan harga yang saya mahukan. Apa lagi? Peluang jangan dilepaskan. =) 


Lepas ni saya nak beli banyaaaaaaak lagi. 


Tungguuuuuuuuu~



by,
Aimi A.Z yang nak buat Rose Buds collection. Wee~

Wednesday, December 14, 2011

Rahsia BESAR Saya Dah Terbongkar

Orang-orang yang rapat, especially family and kawan-kawan di sekeliling mesti sangat tau yang saya sangat merahsiakan BERAT saya. Yup, BERAT saya adalah rahsia terBESAR saya.



Ok, korang mesti tau tempat timbang beg dekat check-in counter di airport kan? Yang ada terpapar berat beg yang korang check-in tu. Nama benda tu Baggage Handling System (BHS). Memandangkan site saya adalah di airport, makanya mestilah saya berpeluang untuk melihat sistem BHS tu. Alkisahnya, masa tgh melihat-lihat BHS tu, diorang (my colleague dan seorang contractor) yang hampeh telah trick saya untuk naik ke atas BHS tu.


Apa lagi?


Bocorlah rahsia yang selama ni saya pertahankan.


*sigh*


Jahatlah diorang ni. Dah orang taknak bitau tu, tak payahlah sibuk nak tau. Cis!



by,
Aimi A.Z yang malas nak layan semorang yang sibuk nak tau BERAT orang. Biarlah berapa berat pun kan? Hehe~

Thursday, December 08, 2011

My used-to-be Little Sister Has Grown Up

Dah lama tak bercerita mengenai adik kecilku yang seorang ni. Yang last pun mungkin masa 2009 dulu, tu pun dah dua tahun berlalu.


Anyway, adik kecilku ini rupanya sudah besar dan sudah matang. Boleh menasihati kakaknya ketika kakaknya sedang bersedih akibat daripada "kehilangan" handphone yang baru digunapakai selama 2 bulan. Baiklah adik oi, kakak ko ni akan try to learn to let go selepas berusaha. *sigh* 





...dan kematangan adik kecilku  ini terserlah lagi dengan blog entrinya yang berbunyi;




Wahhhhh, adik kecilku  sudah besar. Ohh, I'm so proud with my little sister. Bagi yang tak kenal, nama adik saya tu Najwa, nilah rupanya adik saya yang dah matang tu;





Errrrrrk! 


Eh, on second thought, saya rasa dia belum matang lagi lah. Mungkin saya tersilap kot. =)



by,
Aimi A.Z yang sure kena marah sebab curi gambar and entri and comment from her pages. Sorilah Wawa...

Wednesday, December 07, 2011

Wordless Wednesday | Baju Baru




by,
Aimi Az yang cuba memujuk si Dia yang sedang "koma" dengan membelikan baju baru *sigh*

Tuesday, December 06, 2011

Misi Sebulan Satu Tempat (Part III)

Misi sebulan satu tempat untuk tahun 2011 bersambung lagi selepas Part 1 dan Part 2. Untuk recap, di sini saya senaraikan balik tempat-tempat dari Januari hingga ke Ogos setakat ini.

01/2011 - Pulau Sipadan, Pulau Mabul, Pulau Kapalai
02/2011 - Terengganu
03/2011 - Bintulu
04/2011 - Sarikei & Kedah
05/2011 - Kuching
06/2011 - Bangkok
07/2011 - Jakarta
08/2011 - Mukah

Bulan 9 | Mukah 



Sekali lagi saya ke Mukah. Memang lah ke Mukah untuk membeli ikan-ikan segar, tapi memandangkan trip yang sebelum ni tak sempat nak mengagumi keindahan bandar Mukah, maka kali ni kami pun singgah di pantai untuk mengambil gambar. Tapi pantai ni macam tak boleh mandi je, sekadar nak tengok-tengok dan melayan perasaan boleh lah kot. Hee~


Bulan 11 | Selangau





Selangau ni adalah satu bandar yang sangaaaaaat kecil di Sarawak. Kalau pergi Selangau ni satu pusingan dah boleh habis lah. Sekejap je. Ada banyak orang menjual di tepi-tepi kaki lima. Banyak buah-buahan yang korang tak selalu nampak di tempat korang, dan harganya sangatlah murah. Tak ada tempat menarik pun di Selangau and kalau korang nak datang Sarawak hanya sebab nak pergi Selangau, amatlah TIDAK digalakkan, sebab tak ada tempat pelancongan pon. and Selangau ni adalah otw jalan ke Mukah, which is lebih kurang sejam dari Sibu.


Bulan 12 | Singapore



This is the final vacation for 2011 sekaligus menutup tirai vacation tahun ini. Harap-harap menjadi vacation terbest untuk tahun ni, sekaligus dapat meleyapkan memori-memori yang tak best untuk tahun ni. So, can't wait untuk pergi ke Singapore. dan sangat tak sabar untuk bercuti panjang. Dah penat dah bekerja sepanjang tahun, I need vacation! cara cakap macam tahun ni tak pernah pergi vacation langsung. Heh!



...and kalau perasan Bulan 10 tak ada bukti aku pergi ke mana-mana. Actually, ada pergi Kuching untuk berkursus, tapi macam malas je nak letak, lagipun tak ada gambar. Hee~ So, abaikan jelah. Tahun depan setakat ni yang dah confirm adalah, Kota Kinabalu, dan Korea. Hajat di hati mau pergi ke Pulau Perhentian or Redang unuk amik lesen scuba and ada satu plan vacation bersama saudara mara di Port Dickson. Lepas tu tengoklah kalau ada company trip and mesti ada berjalan-jalan di Sarawak seperti Tanjung Manis, Miri dan Limbang. Alang-alang, boleh bervacation ke Brunei. Oh, dan ada offer untuk berjalan-jalan ke Utara mencari makan. Yay!


Harapnya keadaan kewangan dan keadaan kesihatan mengizinkan. Amin.



by,
Aimi A.Z yang banyak lagi tempat kena pergi ni, tak tau cukup masa ke tak ni...

Thursday, December 01, 2011

Saya Dah Bosan

Bosan duduk di Sibu.


Bosan duduk di sekeliling manusia yang tak pandai bergurau.


Bosan berada dekat dengan manusia-manusia yang bodoh.


Bosan berhadapan dengan manusia yang tak tau menghargai apa yang orang lain usahakan.


Bosan dengan manusia yang sesuka hati mengarah orang lain yang tak sepatutnya diarah.


Bosan dengan manusia yang tak pandai nak jaga hati orang.


Bosan untuk berlakon memaniskan muka dan menjaga hati orang lain.


Kesimpulannya, saya sudah bosan.


Mungkin cukuplah setahun saya di Sibu. I'm done!



by,
Aimi A.Z yang memang dah sangaaaaaaaaat bosan dah...
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin