Monday, November 17, 2014

About Dinner and Bodycon Dress

The company’s annual dinner is around the corner and I’m currently excited to shop new dress to wear to the dinner. Shopppppping! The theme is red and black and because I’m just a simple (not to forget adorable) young girl-lah sangat, so I just want to find a nice red dress to wear to the dinner. Pretty bored, huh?

Anyway, semasa proses pencarian dress, barulah tau rupanya banyak sangat type of dress yang wujud di muka bumi ni. Ish. Nampak sangat tak berapa keperempuanan sebab lack of this knowledge. Pfft! There’s evening dress, peplum dress, mini dress, maxi dress, cut out dress and the bizarre one is the bodycon dress. I said it bizarre because I never heard of this before. *facepalm*

I’m curious to know what the heck is this bodycon dress so I did a little research and whoa! The findings were amazing. It is not just a dress but it a dress with many styles. You can wear the same dress with different styles without people even noticing that you are wearing the same dress every day. Like, seriously? For example, boleh pakai dengan outerwear, such as jacket or cardigan untuk nampak macam ala-ala dekat oversea. Or boleh pakai dengan crop top or baby T untuk pergi dating (Oops!) and untuk nampak macam pakai skirt. And boleh jugak pakai seluar / leggings pastu pakai jacket supaya nampak lebih sopan. Sesuai sangat untuk travel sebab pakai satu baju je sepanjang vacation. Boleh takk?





So lepas ni kalau ada orang cakap pasal bodycon dress, korang taklah tertanya-tanya apa tu bodycon dress kan? Sebab aku dengan baik hatinya dah berkongsi ilmu tentang apa yang aku tau. Malahan korang boleh siap suggest diorang beli bodycon dress kat website Zalora lagi sebab aku tengok banyak design lawa-lawa dengan harga affordable giler!

Enough about the bodycon dress, now jom kembali dengan misi mencari dress untuk annual dinner saya. Mari! Kalau ada ilmu baru lagi saya share okay? *wink*


by
Aimi Zubir

Wednesday, November 05, 2014

Midlife Crisis

I'm currently feeling so down with my current self. In terms of physical appearance, achievements in life and also in terms of the purpose of life. So I googled the symptoms and found out that there are the symptoms for mid life crisis, which normally occurs for people aged 40 and above. Maybe my life span is only up to 60 years old so this is the right time for me of having this crisis, when I'm about to hit 30. *sigh*

 Let me give some elaboration on how I feel right now so you have a clearer pictures.



Physical appearance




This is me 3 years back, at my heaviest weight. Yes, I lose a lot of kilos during these years but for now, the number seems to increase. I never cared about the number previously but lately it is kind of disturbing. I feel "bloated", although my current self is not as "bloated" as the old me in the pictures. I also don't know why I feel so down with myself, maybe because it takes me too long to lost weight. But I know exactly where I've gone wrong; I love to eat and I did not exercise regularly. So it is nobody's fault but myself. 

Despite feeling "bloated", I also feel unattractive. Yes, beauty lies in the eyes of beholder. But, my skin is became darker because I just get back from two island getaway, and the acne is started to take place at my skin and that makes it worst. I never felt like this before. I'm actually a very positive person and it is very hard to see me upset. I'm the type of person who will scold people who are calling me fat because I always said to them that "I'm not fat, I'm obese!" That's to explain how positive I am. But now, I don't know where is the positive attitude, but pleaseeeeee I need them to make me feel confident with myself again. Oh, I hate this feeling!



 Achievement in life




People might have see me as a successful woman (maybe yes, maybe no). Working as an engineer in one of the establish company in Malaysia, and involve in a mega project. But, the reality is, I don't know what I'm doing here. I don't feel like an engineer, and I don't think that I will be a good engineer, not today nor in a 5 years time. Although on paper I have almost 7 years of engineering experience, I don't really feel like an engineer. At this point of time, I just feel like a crap. I don't know my career path anymore and I really don't know if engineering is the right career for me. But, if I don't do engineering, what should I do then? Arggggggh.



Purpose of life





The second point makes me wandered this third point; what is the exact purpose of life? According to Islam, the purpose of life is to worship Allah. With my current lifestyle, I leave to work early and come back late, and repeat the same things for 5 days in a week, therefore I don't think that I will be a good slave. I pray 5 times a day, and always give excuses to do other than that. Maybe I'm too busy chasing after the world and leaving behind akhirah. Astagfirullah. This needs to change!



So, I need to do something to avoid this crisis. I need to do something before it is too late. And of course I need to do something to feel happy again. Therefore, please wish me luck! And please pray for me. 




by
Aimi Zubir :)

Wednesday, October 29, 2014

Lelaki Idaman Saya

Recently, there's a friend of mine yang sibuk nak tau macam mana rupanya lelaki idaman saya. I don't know why that person asked that kind of question but of courselah I didn't answer it straight away. And sampai sekarang pon belum jawab lagi sebenarnya. Sebab, "Apahal kau sibuk nak tau ni?" and like, "Perlu ke aku bagitau kau?" But then, I started to think about it.

I never actually list down the criteria of my dream guy sebab rasa macam poyo lah pulak. And mesti orang kata memilih, padahal chances untuk dipilih pon tak berapa nak tinggi. But then, nak beli barang pon kita kena tengok specification kan, so what the heck? List down je pon, dapat tak dapat itu cerita lain. Hee~


"Hello, siapakah gerangan? Ku ingin berkenalan jikalau tak keberatan"


Sifat wajib. 
Aku cari orang yang bersembahyang lima waktu. Yang mengutamakan sembahyang daripada segala hal. Orang yang akan mengajak aku untuk menunaikan solat dan akan mengingatkan aku sekiranya aku melambatkan solat. Dan orang yang mampu menjadi imam aku, sebab aku nak berimamkan dia setiap kali selepas solat berjemaah.




Rupa. 
Kalau rupa aku macam Lisa Surihani or Siti Nurhaliza, layaklah aku menyenaraikan rupa-rupa lelaki yang menjadi igauan. Bolehlah aku dengan bangganya ciri-ciri fizikal yang aku inginkan dari seorang lelaki, which is; berhitam manis, berbadan sasa, berkumis dan berjambang kemas, dan mempunyai senyuman yang paling manis di dunia. Dalam otak sekarang ni dua contoh yang tengah berlari-lari dalam otak aku iaitu Remy Ishak and Marc Anthony. Aww~ Tapi, bila berpijak pada bumi yang nyata, there's only one criteria yang aku nak: MANIS. Biar tak hensem, manis tu mesti ada. =)




Sifat dan perangai. 
Dari dulu lagi I always fall for orang yang pendiam. Tambah-tambah bila orang tu pendiam dan malu-malu. *melt ok?* Lagipon, aku kan kurang-pendiam (kata lawan pendiam) maka baguslah kiranya pasangan aku lebih banyak mendengar daripada bercakap. Nanti dua-dua nak bercakap, sape pulak nak mendengar. Kan? Tapi, kalau dah asyik aku sorang je yang bercakap, susah jugak, kan? *pening*




Pendidikan dan kerjaya. 
Aku tak memandang kerjaya seseorang itu. Maksudnya aku tak mencari mereka yang berpendidikan setinggi PhD and kerjaya sehebat Doctor untuk menjadi suami aku. Aku cuma perlukan seorang lelaki yang tak kisah bekerja sebagai apa-apa saja, yang penting aku nampak usaha dia untuk menaikkan taraf hidup dia. Ok, contohnya macam dia adalah seorang technician yang sedang buat part time degree supaya nanti boleh transform jadi engineer. Ataupon dia adalah seorang waiter di malam hari and di hari weekend dia membuka booth di pasar minggu. Get what I mean? Tapi hint sebenar kerjaya Idaman suami pilihan saya adalah: Cikgu Matematik. Kenapa Matematik saya pon tak tau tapi sebab Cikgu Maths sounds cool. Hehe~



Lifestyle. 
Aku nak orang yang adventurous dan kuat berjalan macam aku. Yang boleh layankan aku nak buat suka-sukan extreme, yang boleh layankan aku nak pergi panjat gunung sana sini and join event macam-macam and yang paling penting yang nak travel to the whole world with me. Kalau dapat pakej yang gilakan air and diving macam aku lagi terbaik wehhhh! Tapi kalau tak dapat yang macam tu pon, at least tolonglah dapat orang yang akan support aku untuk buat apa yang aku minat, tolong dok tepi jaga anak pon dah cukup bagus untuk aku. Hahahaha~




Keturunan dan taraf hidup. 
Saya taknak orang jauh. By jauh I mean negeri yang jauh-jauh lah semata-mata sebab susah nak balik raya weh. Tapi kalau dah alang-alang jauh biar oversea terus. Hamboi kau! Taraf hidup, tak terlalu kaya and tak terlalu miskin. Saya nak yang biasa-biasa je. Sederhana semuanya.



Itu jelah kot. Apa lagi yang penting? Yang penting, Si Dia tu terima saya seadanya. Tak perlulah nak cakap, "Saya suka awak, tapi awak tak rasa ke kalau awak turun 10kilo mesti awak hot gilerrrr." Ataupon, "Awak, kenapa awak tak pakai facial care macam kawan awak tu? Mesti awak cantik nanti." Oh, it's ok baby. If I really like or love you saya akan buat semua tu tanpa disuruh ataupon dipaksa. Mestilah saya nak tampil cantik menawan di depan suami saya, kan? Hakhak. Over pulak. Tetibe sebab dalam hati ada taman terus makan tak ingat dunia. Hoi!

Jadi, itulah dia ciri-ciri lelaki idaman saya or sebenarnya ciri-ciri suami yang saya cari. Tapi, kita tak selalunya dapat apa yang kita nak, kan? And siapa dia pun telah ditetapkan olehNya maka tak perlulah nak memilih-milih. Bila dah sampai masanya Si Dia akan muncul with full package sebab Si Dia adalah pilihan yang Allah pilihkan untuk kita. Pilihan mana lagi yang lebih baik daripada pilihan Sang Pencipta yang sememangnya mencipta orang yang paling sesuai untuk kita.

Maka, renung-renungkan dan selamat beramal!



by,
Aimi Zubir yang berfikir banyak kali nak post entri ni ke tak, nak post ke tak? Hmm~

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, September 05, 2014

I'm back!

Fuyoo. After more than a year, I finally back to blog again. Strange, right? I used to blog everyday, and then just stop blogging. Sigh!

Lots of things happened throughout the year. I wish I could put all in writings so that I will not forget each and every single details of them, but when Aimi is being Aimi, of course that will not going to happened! But, I'll try to highlight the most important and the most interesting part of my life, okay?

Some highlights on what's going on in my life so far:

My weight lost journey continues

It's not that I already achieve my dream weights (because I don't really set a target) but I lose some weight and try to live a healthy lifestyle. I'm still obese but now I'm closer to be just overweight. Yay! The important thing is, I can wear a dress and feel like a pwincess. Hee~ 



I become a better engineer

Not to say that I become a better, as in better but slightly better that before. It is not in terms of technical knowledge, but in terms of managing the project and also people management. Believe me when I say that, managing people is the hardest thing to do. Seriously. Maybe I'll be exaggerating a bit if I said that it is harder than managing the project itself. Eerk!



I challenged myself to be a swimathoner

I become a swimathoner because marathoner sounds too common. :P It is actually because I swim better that I run (maybe!). This is a once in a lifetime experience and I'm dying to tell you the story. Maybe later, okay? 



I hike and hike and hike

It has becomes my passion now. Something that I never imagine that I will love but well, we never know what our future is. I hate the pain, but I love the journey and the view and the feel when I reached the top of the mountain.



I'm a diver!

And yes! I love diving. Underwater world and creatures are superb. And can't wait for my next diving trip at the end of this month. Yay!




Till then. Ta-da!


by
Aimi Zubir :)
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin